top of page

Menjador

El súper menjador de l’escola, coordinat per la Montse Busquets en tot moment, està ocupat pels nens i nenes de l’escola en dos torns; primer mengen les classes de P3 a segon, de 12.30h a 13.45h i després els més grans, de 13.45h a 14.30h.

 

Començarem per explicar el torn dels més menuts i cicle inicial.

 

 

P3, P4 i P5

 

Els nanos de P3, P4 i P5 es renten les mans a la classe i baixen a dinar. Els barregen en taules si cal.

 

P3, P4 i P5 mengen amb plats -els monitors els porten a la taula ja plens i amb el menjar tallat-. Una de les monitores, la Sílvia, entra abans al menjador per avançar feina i tenir-ho preparat quan arribin les criatures.

 

Per ajudar als nostres nens, tenim uns quants monitors: n’hi ha dos per P3, la Cristina i el Manel; P4 té una monitora, l’Amaya, i P5, la Clara. La Sílvia ajuda a tothom en el que calgui.

13.15h Ha arribat l’hora de recollir el primer torn. Les criatures de P3 que acaben de dinar comencen a marxar per grups a fer la migdiada. Primer de tot, fan un pipí amb la Cristina i el Manel, quan estan tots llestos, preparen els llits a la biblioteca i expliquen un conte per anar a dormir. És hora de fer la migdiada!

14.30h És hora de llevar-se, tothom amunt! Posem música i cap a les 14.45h anem a classe!

 

Però, i què fan P4-P5?

 

13.15h Les criatures de P4-P5 fan un pipí als lavabos de dalt i es renten les mans i les dents a la classe; i... és l’hora del pesolet! Les nenes i nens de P4 i P5 han d’escollir de dintre d’una caixa els aliments que han menjat i colocar-los en una pissarreta  veleda que tenen penjada a la porta, en funció de si són llegums, verdura, pasta... També duien si han estat el primer plat, el segon o les postres. En acabat, surten a jugar al pati dels petits.

Primer i segon

 

Les classes de 1r i 2n tenen dues monitores en comú, la Mireia i l’Anna, i com no, la Sílvia continua ajudant en tot el que pot.

 

Els de primer i segon, com a infantil, es renten les mans, però aquest cop a la pica del menjador.  

Fan una filera, van agafant la safata i s’emporten el primer plat a les taules. Allà es troben ja col·locats els coberts, el tovalló i el got. Quan acaben el primer plat, els monitors passen a recollir-lo i els donen el segon plat.

Quan han acabat els ho recullen tot i ells només han de buidar la safata de les restes que hi hagin pogut quedar, passar-hi un drap humit per netejar-la i eixugar-la amb un drap sec.

 

 

13.15h Quan acaben de dinar surten al pati dels grans. Les monitores porten les caixes on guarden els raspalls de dents al costat de les piques del pati i els van cridant per megafonia perquè es vagin a rentar les dents per nivell.

Tercer a sisè

 

12.30h a 13.45h els nens i nenes de tercer a sisè poden jugar al pati, amb les activitats programades o lliurement, o anar a les taules de la ludoteca per jugar o fer deures.

 

13.45h Comença el segon torn de dinars! Mengen de tercer a sisè, primer entren els de tercer, després quart, cinquè i al final els de sisè. Tothom es renta les mans a la pica del menjador; mentre els encarregats reparteixen els tovallons. Els mestres mengen a les 14.00h amb els nens i nenes del segon torn.

 

Tothom passa a recollir el menjar que serveixen els monitors al marbre. Mengen en taules de sis llocs. A mida que van arribant a la taula s’asseuen on toca. El divendres és un dia especial, i si tot ha anat bé, poden escollir on i amb qui seure.

Tenen una hora per dinar. I com diu la Montse,  tothom ha de tastar i menjar una petita ració de tots els plats, encara que no agradin gaire. Es pot repetir, però per fer-ho s’han d’haver acabat tots dos plats.

 

Quan acaben de dinar, cadascú ha de rentar la safata i posar-la amb tots els estris al carro.

 

14.30h Tothom ha d’haver acabat de dinar. Es renten les dents a la pica del pati i s’agafen els raspalls i les pastes ells sols de la caixa on estan guardats. Fins a les 15h tenen estona lliure.

Menú

 

Com ja sabeu, el menú el tenim detallat mensualment i ens el podem descarregar del moodle de l’escola

Avui ens ha tocat menjar un caldo casolà boníssim amb fideus i cigrons, calamars a la romana i amanida, i de postres iogurt. A més, avui  ha estat un dia una mica més especial donat que els grans de tercer i quart, mentre el primer torn dinava, han preparat una amanida amb ingredients que prèviament havien escollit: tomàquets cherry, mozzarela, orenga, oli, sal i vinagre. L’amanida era pels alumnes del segon torn.

 

Activitats

 

A les estones de pati d’abans i després de dinar se’ls ofereixen activitats en funció del dia de la setmana:

Dilluns: joc lliure i poden jugar amb pales de ping-pong i de platja, raquetes de tenis i de bàdminton

Dimarts: joc lliure, lliguetes o pilotes i joguines de sorra

Dimecres: joc lliure o Mini Copa Marinada

Dijous: joc lliure o lliguetes

Divendres: joc lliure, zona de ball i de vegades lliguetes

 

 

...però com que avui ha plogut, no han pogut sortir al pati i han fet unes altres activitats:

 

P4 i P5 construccions i trencaclosques

1r i 2on jocs de buscar paraules amb lletres

3r i 4art abans de dinar fan l’amanida i després van a l’aula

5è i 6è jocs a la zona de la ludoteca abans i després de dinar

 

 

 

Tot això és el que hem vist. Ens ha agradat molt ser a l’escola a l’hora de dinar i poder veure les rutines, la manera de fer, les monitores i monitors, en definitiva, conèixer una mica una estona totalment quotidiana per ells i força desconeguda per nosaltres.

 

Esperem que aquest escrit ens serveixi per entendre i conèixer una mica més els nostres fills i filles.


... i si voleu estar al dia de tot el que passa al menjador no us perdeu el seu blog.

Comissió menjador (amb l’ajuda del Xavi fotògraf!)

Curs 2014-2015
Curs 2015-2016
bottom of page