Petita història de Sant Jordi Petit

Uns cursos enrere, algunes integrants de la junta de l’Afa Marinada, somiàvem amb una tarda de Sant Jordi diferent, on poder celebrar la Diada sense tràfecs ni aglomeracions, gaudint dels llibres i de la festa en família.

Finalment, aquest any hem aconseguit ajuntar les forces i energies necessàries per arrencar la proposta del `Sant Jordi Petit`: un espai al poble amb tallers, rondallaires, espectacles, paradetes i un racó de lectura per a passar la tarda de la Diada.

Ràpidament vàrem formar una comissió que ha resultat ser un superequip: l’Helena, la Meri, la Lali, la Vane, en Xavi - gran fitxatge de darrera hora - i la Paz - de l’Escola Ocata -, que es va oferir a donar-nos suport en el que calgués.

Vam contactar amb editorials, gràcies també a l’enllaç que ens va passar l’Alfred - gràcies supercap de protocol per demanar llibres per a que el racó de lectura quedés ben farcidet de lectures delicioses -. No ha estat fàcil però ha valgut la pena!

De seguida vam pensar en les noies de Lleureka per si els hi venia de gust fer-se càrrec d’aquest raconet del nou Sant Jordi Petit. Elles van mostrar predisposició absoluta des del primer minut i els hi agraïm infinitament la seva col·laboració, energia, alegria i voluntat. Ha sigut tot molt fàcil amb vosaltres, gràcies de debò!

Per l’espectacle, ho teníem clar. Amb la idea general d’afavorir les entitats i talent del poble, vam contactar amb la Cristina, de la Cia. Clau de Conte, que amb l’espectacle 'La poció màgica' va hipnotitzar la munió de persones que omplien de gom a gom la plaça de l'OAC.

I pel contacontes, l’estrella convidada va ser l’Editorial Kireei. La Laia Fonts, ens va llegir la història d’En Sebastià i el Mar, acompanyada per la Coaner Codina, la seva il·lustradora. Després, van oferir un taller per dibuixar barquetes imaginades plenes de colors. Moltes gràcies noies de Kireei per la vostra alegria i per posar-ho, també, tot tan fàcil!

A més a més, volem donar les gràcies a les voluntàries de la paradeta de l’AFA Marinada - totes unes cracks - per poder conèixer i tafanejar els preciosos contes de Kireei.

Per completar l'oferta de llibres vam poder comptar amb la llibreria del poble, la Library, que va posar una paradeta de literatura infantil. Moltes gràcies per confiar en aquest projecte i voler col.laborar!

L’AMPA de l’Escola Ocata, que ens va brindar tot el seu suport des del principi, va ser finalment l’encarregada de posar el toc dolç a la tarda amb els boníssims pastissos que van preparar. Sense oblidar el divertit roser màgic - que si el cuides molt dona tomàquets - i les roses solidàries d’Arrels. Ha sigut un plaer compartir aquest camí, família! Moltes gràcies per la vostra creativitat i predisposició!

Les darreres incorporacions a la tarda de Sant Jordi van aparèixer gràcies a en Santi Puig, 'dire' de la Marinada i superspeaker de la festa - gràcies Santi pel oferir el teu suport sempre! -.

En Santi va comentar la proposta al Consell Escolar Municipal i d’aquí va sorgir la rua musical de l’EMUMM - mil gràcies! Va ser un detall genial! - i els tallers realitzats per l’alumnat del Cicle Formatiu d’Educació Infantil de l’Institut Maremar. Va ser xulíssim haver inclòs jovent engrescat a la festa!

I no podia faltar la gran Sonia Pulido, super il·lustradora del Masnou que no s’ho va pensar ni un minut a l’hora de col·laborar i ens va regalar el cartell més bonic que ens podríem imaginar.

Gràcies també al Josep per quadrar tota la informació que havia de sortir al cartell i ajudar-nos a maquetar la programació i la pancarta. I no ens oblidem de 4colors! Que ens van facilitar la difusió de tot aquest art! Moltíssimes gràcies, de debò!

Finalment, gràcies a l'Ajuntament pel seu suport logístic.

Tot això que us expliquem és molt llarg i sembla fàcil! Per a nosaltres ha estat una gran aventura, hem après molt, hem gaudit, hem treballat i sobretot ens hem descobert com un superequipàs!

Moltes gràcies a tothom que ha fet possible que el nostre somni de Sant Jordi Petit s’hagi fet realitat!

Visca Sant Jordi Petit! Disfruteu amb les fotografies d’en Xavi Padrós i fins l’any que ve!

Entrades destacades
Entrades recents